עוגיות שטוחות עם כל טוב ללא גלוטן וסוכר
מצרכים למתכון (65 מנות/יחידות, 11 גרם למנה\יחידה)
זרעי פשתן - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם), רצוי לטחון לפני השימוש.
שקדים מולבנים שלמים - 1/2 כוס - סה"כ (73 גרם)
עדשים אדומות - 1/2 כוס - סה"כ (85 גרם)
כוסמת - 1/2 כוס - סה"כ (100 גרם)
קמח קונדיטור - כוס (155 גרם)
אבקת אפיה - שקית (10 גרם)
תמצית וניל - כפית (5 מ"ל), או זרעונים מ-2 ס"מ תרמיל וניל.
טחינה גולמית - 3 כפות - סה"כ (45 גרם)
שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל), אפשר לשלב שמן קוקוס.
משקה אורז אורגני - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל), או בטעם וניל (אפשר חלב סויה).
רכז רימונים - 1½ כפות - סה"כ (15 גרם), תרכיז רימונים טבעי.
תחליף סוכר - 5 כפות
דבש חרובים טבעי - 1.5 כפות
65 מנות/יחידות: כ- 65 עוגיות (תלוי בגודלן).
אופן הכנת המתכון
1. בוררים את הפשתן, השקדים, העדשים והכוסמת, טוחנים ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים קמח קונדיטור, תחליף סוכר ואבקת אפייה, ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את שאר החומרים ולשים ביד עד לקבלת בצק קשה ושומני. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן רגיל/קוקוס ו/או נוזל.
4. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. על נייר אפייה לא מקומח מרדדים כל חלק לעלה בעובי כ- 5-6 מ"מ (מרדדים מכיוון האמצע, כל פעם לצד אחר).
5. קורצים עוגיות בעזרת חותכני עוגיות, כוס או סכין.
6. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בין 8 ל- 10 דקות. לאחר שהעוגיות התקררו, שומרים בכלי אטום.
8. בתיאבון (:
הערך התזונתי לא כולל את תחליף הסוכר ודבש החרובים. העוגיות דורשות קצת עבודה, אך האפייה קצרה והן בריאות מאוד.
|