דיאטת קנדידה - מותר ואסור

Title Art
חזרה לאוסף הקנדידה

קנדידה

 

ישנן באינטרנט כל מיני גרסאות לדיאטת הקנדידה וביניהן יש סתירות ברשימת המאכלים המותרים והאסורים בזמן דיאטת הקנדידה. איך יודעים מה נכון??? שואלים שאלות ודורשים הסברים לסיבות מאחורי ההמלצות.

 

מותר בדיאטת קנדידה

 

דגנים ועוד:

כל מוצר שמכיל 95%-100% קמח מלא: לחם/פיתות/לחמניות מחיטה מלאה/שיפון מלא/כוסמין מלא. כל המאפים ללא שמרים עשויים אך ורק ממחמצת (=שאור). לחמים לפי סדר עדיפות: הכי טוב מכוסמין, אחר כך משיפון ובעדיפות אחרונה מחיטה (מקמח מלא כמובן).

פסטה/פתיתים/קוסקוס מקמח מלא בלבד, בורגול מלא, שיבולת שועל (קוואקר), אורז מלא מכל הסוגים, קינואה, דוחן, אמרנט, כוסמת.

פרכיות מאורז מלא, מקינואה או מכוסמת.

קמחים ללא גלוטן: קמח אורז מלא, קמח חומוס, קמח סויה, קמח קינואה.

תפוחי אדמה עם קליפה בלבד, בטטות, תירס רק בצורת גרגרים או קלחים (לא קמח תירס ולא פופקורן).

 

*ישנו מיתוס הגורס שצריך להוריד פחמימיות מהתפריט בזמן דיאטת קנדידה ומונעים גם צריכה של בטטות ותירס. לא רק שזה לא נכון, ההימנעות מפחמימות היא לא בריאה ועלולה לגרום להחמרה במצב הבריאותי של המטופל ואפילו להחמרה בכל התופעות שנגרמות ע"י הקנדידה. מותר ומומלץ לצרוך פחמימיות בדיאטת קנדידה. יש להקפיד לצרוך אך ורק מהפחמימות המומלצות לדיאטה.

 

מוצרי חלב:

מוצרים מחלב עיזים בלבד. מומלץ להמעיט במוצרי חלב עיזים. עד 3 מנות (מנה=3 כפות מהמוצר) מוצרי חלב עיזים בשבוע.

תחליפי חלב מומלצים: חלב שיבולת שועל (מתוק באופן טבעי ומומלץ), חלב שקדים/אגוזים (ללא סוכר), חלב סויה (לבדוק היטב ברכיבים שלא מכיל סוכר).

 

ירקות:

כל הירקות מותרים ומומלצים בזמן דיאטת קנדידה. כולל עלים ירוקים ונבטים מכל סוג (מומלץ במיוחד). התפריט של הדיאטה צריך להיות מורכב ברובו מירקות חיים ו/או מבושלים.

*חלק מהמטפלים אוסרים על צריכת עגבניות, גזר, חצילים ופלפלים. את המאכלים האלו מורידים מהתפריט אך ורק אם המטופל סובל ממחלות ספציפיות הדורשות זאת. לכל המעוניין בהסבר מפורט ניתן לפנות אליי.

 

מיצי ירקות: כל מיצי הירקות מותרים בזמן דיאטת קנדידה (כולל מיץ גזר).

 

פירות:

תפוחים מכל סוג, אגסים, פומלה, פומלית, אשכולית צהובה/אדומה, קיווי, אגוזי קוקוס, חמוציות ללא סוכר וללא כל ממתיק אחר, אוכמניות טריות. עד חמש פירות ליום.

*את הפירות יש לצרוך רק כמו שהם. לא כמיץ או כרכז, ללא ריסוק או טחינה.

 

קטניות:

שעועית מכל הסוגים, עדשים מכל הסוגים, חומוס, סויה - אדממה/טופו/פולי סויה, אפונה.

 

מוצרים מן החי:

בשר, עוף, דגים, טונה במים בלבד, ביצים.

*מומלץ להמעיט בצריכת בשר, עוף וטונה. דגים - בעדיפות דגים קטנים (מכילים פחות מתכות). ביצים - עד ביצה אחת ליום.

 

אגוזים וזרעונים:

אגוזים ושקדים מכל סוג (למעט בוטנים) - לא קלויים. אגוזי מלך, אגוזי מקדמיה, פקאן, קשיו, שקדים, ברזיל, לוז.

זרעוני חמניה וזרעוני דלעת לא קלויים- מומלץ במיוחד.

 

שמנים:

שמנים מכבישה קרה בלבד - שמן זית, שמן זרעי ענבים, שמן פשתן, שמן אבוקדו.

ניתן לטגן עם השמנים ולאכול מאכלים מטוגנים בדיאטת קנדידה, אבל מכיוון שתהליך חימום השמן הורס אותו, הוא מאוד לא בריא ולכן מומלץ בכל זאת להמעיט באכילה של מאכלים מטוגנים.

 

תבלינים:

תבלינים טבעיים מכל סוג.

 

ממתיקים:

סטיביה בלבד - עלים או טיפות.

 

שתייה:

מים (רצוי ללא כלור - מים מינרלים, מים מסוננים באוסמוזה הפוכה או במכשירים שונים לסינון מים), תה מכל סוג.

 

מה עוד מותר בדיאטת קנדידה?

רוטב סויה ללא שמרים, מרקים (ללא אבקת מרק), סושי מאורז מלא (רק בהכנה ביתית. במסעדות מוסיפים לו סוכר), קקאו (לא להגזים), אבקת חרובים, זיתים וחמוצים (במלח, ורצוי בהכנה ביתית), רסק עגבניות (ללא סוכר), אבקת סודה לשתיה.

 

אסור בדיאטת קנדידה (לא מומלץ)

 

דגנים:

כל המוצרים שמכילים קמח לבן - לחמים, פיתות, לחמניות, מאפים, אטריות, פסטה, פתיתים, קוסקוס, בורגול.

אורז לבן מכל סוג, פרכיות מאורז לבן, גריסי פנינה, טפיוקה.

קמח תירס, קמח מאורז לבן, קמח תפוחי אדמה, קמח טפיוקה.

 

ממתיקים:

ממתיקים מכל סוג (כולל ממתיקים מלאכותיים) אינם מומלצים בדיאטת קנדידה - סוכר לבן/חום, דבש, סילאן, אגבה, מייפל, מולסה, רכז תפוחים, גלוקוז, פרוקטוז (מלאכותי) דקסטרוז, לתת, אספרטיים, אצסולפם קיי, מלטיטול, מניטול, מלטוז, לקטוז, סוכרוז, סוכרלוז (סוכרזית).

 

מוצרי חלב:

מוצרי חלב פרה.

 

שתייה:

כל המשקאות המכילים סוכר או ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, קפה - אפשר אבל מומלץ להמעיט או להשתמש בתחליפים.

 

מאכלים מתועשים:

חטיפים (במבה, ביסלי וכו'), נקניקים, נקניקיות, שניצלים.

 

עישון:

עישון מכל סוג יפריע לטיפול ואף יחמיר את המצב. כולל סיגריות, סיגרים, נרגילה, מקטרת.

 

מה עוד לא מומלץ:

פטריות, חומץ, שמרים, בוטנים, חמוצים על בסיס חומץ, רוטב סויה עם שמרים, רוטב טריאקי, רוטב צ'ילי וקטשופ(מכילים סוכר), אבקת מרק.

 

 

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art