עזוב ת'עטינים שלי ! - חלב וחלב פרה

Title Art

 

החלב הינו מרכיב תזונתי בלעדי, שתוכנן להיות כל מזונו של הילוד בחודשים הראשונים לאחר ניתוקו מחבל הטבור, שהיה מקור המזון בחייו התוך רחמיים. החלב מכיל את כל המרכיבים הנחוצים לגדילתו, להתפתחות איבריו, מערכותיו ומוחו.

החלב נוצר בבלוטות השד, ממרכיבים הנמצאים במחזור הדם. חלב האם יהיה טוב יותר ככל שכמות ה"רעלים" בדם האם יהיה נמוך יותר. לתאי השד יש את היכולת ליצור חומרים יחודיים, אשר יחד עם גורמי תזונה שמקורם בדם האם, ביחסים האופיניים לכל חיה, מאפשרים לילוד התפתחות מירבית קודם הגמילה. מכאן גם החשיבות העליונה לתזונתה של האם בתקופת ההנקה ובהריון עצמו. חומרים רעילים או ממכרים - קופאין כדוגמה - או מוצרי חלב פרה בקיבתה של האם, וכמו כן עשן סיגריות בריאותיה או בסביבתה, מפריעים להתפתחותו האידאלית של העובר והילוד.

 

ומה קורה מנקודת מבטו של התינוק, זה שאמור לקבל את החלב? איך תיאמה הבריאה בין המינקת ליונק שלה, כדי שיוכל להפיק את המיטב שבחלב אם? ההפרשה המועטה של מיצי עיכול בקיבת הילוד, נועדה למנוע פגיעה בחלבוני חלב האם - נוגדנים לדוגמא - מתוך הנחת התבונה הטבעית - האלוהים - כי חלב האם ולא חלב של חיה זרה, יגיע לקיבתו של התינוק חסר המגן, היונק כל המושם בפיו.

 

אי בשלות מערכת העיכול של התינוק נועדה לאפשר את ספיגתם המיטבית של מרכיבי חלב האם לשימוש התינוק, ללא צורך בהשקעת אנרגיה "מיותרת" בפירוק ובהרכבה של המזון, כפי שנעשה במעי היונק הבוגר. הנוגדנים ומרכיבי חלב השונים עוברים בקלות מחלל המעי למחזור דם התינוק. כדי להקל על עיכול החלב במעי התינוק, בהנחה שיתכן מחסור באנזימים במערכת העיכול שלו  (לידה מוקדמת, למשל), הוסיף הטבע, או התבונה האלוהית, לחלב האם, אנזימים המסייעים לתינוק בפירוק סוכרים, חלבונים ושומנים.

 

במערכת העיכול של היונק הקטן נמצאים שני אנזימים, המאפשרים ניצול מיטבי של החלב. הלקטאז מפרק את סוכר החלב, הלקטוז, לשני סוכרים פשוטים, הגלוקוז והגאלקטוז. האנזים השני, הרנין, שותף בפירוק הקזאין. הקזאין הוא אחד מחלבוני החלב העיקריים, שריכוזו בחלב החיות השונות משתנה והרכבו (וגם מבנהו החיסוני) אופיני לכל יצור יונק. שני האנזימים הנ"ל, לקטאז ורנין, מתחילים להעלם בהדרגה ממערכת העיכול בגיל שנה שנתיים בכל היונקים. זהו התכנון הטבעי. מגיל שנה לערך אין הגוף זקוק לחומר הגלם (קרי החלב) ששני אנזימים אלו היו חיוניים לפירוקו.

 

לכל יונק החלב האופייני לו

 

ריכוז החלבון ויחודו החיסוני, ריכוז השומנים והרכבם, ריכוז הסוכרים, מינרלים, ויטמינים, הורמונים - כל אלו יחודיים לכל יצור. מכאן שחלב פרה נועד לעגל, חלב כלבה לגור, חלב הפילה לפילון. בעבר היו מחפשים מיינקת כתחליף לאם שלא היה לה חלב. עז היתה אז ברירת מחדל. כמות החלבון, הסידן והזרחן גבוהה פי 3-4 בחלב פרה לעומת חלב האם, וזה עשוי להחשב לעוד רמז לקביעה כי חלב פרה לא נועד לילד וכנראה גם לא למבוגר. מבחינת חומצות שומן, היחודיות להתפתחות המוח האנושי, אלו בקושי מופיעות בחלב פרה, מנימוקים ברורים של כוח האבולוציה.

 

לפני זמן לא רב יצאה האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים בהצהרה כי מערכת העיכול של היונק האנושי אינה בשלה לקלוט את החלבונים הזרים של חלב פרה, ומשום כך יש להמנע ממתן חלב פרה לילד עד גיל שנה. גם משרד הבריאות שלנו יצא בקריאה דומה אך חלושה ודקה, שלא הצליחה להגיע ליעדה. ספק אם נמצא אמא אחת או שתיים בישראל (או בארה"ב) ששמעו את הקריאה.

 

עד עכשיו ניסינו להסביר שכל ממלכת היונקים, כממלכה המתקדמת ביותר בטבע, שתוכננה בתבונה עילאית, מסיימת את מערכת יחסיה ומגעיה עם החלב מספר חודשים אחר הלידה. כך תוכננה גם יצירת העל של הטבע, האדם. אם כל יונק בעולם נגמל מחלב אמו בגיל מספר חודשים, ואפילו האנזימים היחודיים מתחילים להעלם ממערכת העיכול שלו, כנראה שהטבע קבע כי כל אמא תזין רק את ילדה ובתום מספר חודשים יסתיים זרם החלב. ומה יאכל היונק אחרי שנגמל ? הכל, מלבד מוצרי חלב. הוראות התזונה הטובות ביותר עבור האדם מופיעות ב"בראשית" פרק א', כ"ט.

 

נוסיף ונאמר כי בחלב של היונקים הוסיף ה"מהנדס הראשי" מספר גורמי צמיחה, שאחד מהם הוא ה IGF-1, הנועד לתת אפשרות ל"צאצא" לצמוח בצורה מירבית בזמן היניקה. אלא שגורם צמיחה זה, אם מוסיפים אותו לתרבית של תאי סרטן שד של אשה, הוא גורם לתאים לצמוח בקצב של פי  4-5 מאשר בלעדיו. ה IGF-1  של האדם והפרה, למרבה הפלא, זהים. אבל על IGF-1 נספר בפרק הבא.

 

להיפוכונדרים, ולאלו המפחדים ממחלת הסרטן מומלץ לדלג מיד לפרק שלאחריו, כיון שבעקבות קריאת הנתונים על IGF-1 הם עלולים להפסיק לצרוך מוצרי חלב או להפסיק לקרוא בספר. הפרק שאחרי הפרק הבא דן בסויה, והיא ללא ספק ידידתו של האדם. לאלו הסקרנים לדעת, עוד לפני שקראו את הספר כולו, מדוע אני ורבים אחרים ממליצים לסלק את מוצרי חלב פרה מהמקרר הביתי, הנה רשימה קצרה של מפגעי חלב:

  • ריבוי זרחן ומיעוט מגנזיום בחלב מפריעים לניצול הסידן.
  • חלב קשור לדלקות אוזניים ולדלקות בדרכי נשימה בילדים.
  • חלבוני החלב מעוררים תגובה חיסונית, המשפיעה על מערכת העיכול ועל איברי גוף שונים. רגישות לחלב עלולה לגרום להפרעה בהתנהגות. אלרגיה לחלב שכיחה.
  • סוכר החלב אינו מתפרק במרבית אוכלוסית ישראל וגורם למצוקה בטנית.
  • גם אם נתעלם מהאנטיביוטיקה ושאר ההורמונים והרעלים שהפרה מקבלת בזריקות או עם המזון, חלב הפרה מכיל הרבה הורמונים של הפרה עצמה, שחודרים לגוף האדם, ומשנים את המאזן ההורמונלי התקין של הגוף.
  • למרות הפיסטור, בחלב נותרים חיידקים רבים בחיים. על פי מנתח בריטי ששכחתי את שמו הדלקות הקשות של המעי (CROHN'S)קשורות לזיהום שמקורו בחיידקים דמויי שחפת, הגורמים לדלקת בבעלי נטיה גנטית.
  • החלב קשור למחלות סרטן השכיחות בעולם המערבי.
  • חלבוני חלב שותפים בתהליכים חסימתיים בכלי דם.
  • על IGF-1, בפרק הבא.

לא תמצאו רופא טבעוני שימליץ על החלב. ד"ר גרנט, מ NASA , המוזכר בספר, מגדיר את החלב כמרכיב הגרוע ביותר בתזונה המערבית. מאות החולים שלי שהפסיקו לאכול מוצרי חלב הם החיזוק המוצק לבטחון שלי בנושא. מרבית הרופאים יתנגדו לכל מה שכתבתי. גם הם צופים בפירסומי חלב בטלוויזיה, הממומנות על ידי המעונינים למכור. הם בטוחים שהסידן בא מהפרה. הפרה לא ראתה את הפירסומות. הסידן שלה בא לה מהחציר ושאר הירקות.

 

קישורים לשאר חלקי הספר:

מבוא

הקדמה

חלב וחלב פרה

IGF-1

סויה

גניסטאין

נזקי חלב פרה לילדים

חלב פרה וחסר דם בתינוקות

רגישות לחלב פרה

חסר לקטאז

סוכרת נעורים

אלרגיה לחלב פרה ורפלוקס קיבתי - וישטי

הבריחה הגדולה - בריחת הסידן

מצוקת נשים

קטרקט

דימום מפי הטבעת

מחלות כלי דם ולב

סרטן - בקווים כלליים

סרטן השד

סרטן השחלה

סרטן הערמונית

גידולים אחרים

ALMOST THE END

על החיים בכלל

עבריינות ותזונה

ציסטות בכליות ותזונה

מחלות כבד ותזונה

אלומיניום וחלב פרה

סוף דבר

ספרות רפואית

 

על מחבר הספר - ד"ר אריה אבני

 

 

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art