1. הטעות הנפוצה ביותר היא באבחון. הסימפטומים של הקנדידה הם מגוונים ודומים לסימפטומים של מחלות אחרות, לכן לא ניתן לאבחן קנדידה על סמך סימפטומים בלבד. ישנם עוד כלים לאבחון הימצאות קנדידה כמו בדיקות דם, אירידיאולוגיה, ביקום ובדיקת רוק. האמצעים האלו יכולים במקרה הטוב רק להצביע על חשד להימצאות קנדידה במקרה הרע לא לומר לנו כלום.
הקנדידה מתיישבת במעיים ובאזורים שונים בגוף ואותם יש לבדוק. הבדיקה היחידה שיכולה לאבחן הימצאות קנדידה במעיים היא בדיקת צואה. כדי לאבחן קנדידה חיצונית באיברים אחרים כמו לשון, נרתיק וכו' יש לבצע משטח במעבדה. בדיקות המעבדה לא רק אומרות לנו האם יש או אין קנדידה אלא גם נותנות לנו את רמת הזיהום ואת זן הפטריה.
רמת הזיהום הפטרייתי חשובה במיוחד על מנת לדעת האם הטיפול שניתן הוא יעיל. לאחר 3 חודשים של טיפול מבצעים בדיקה נוספת כדי לדעת האם הטיפול יעיל ואכן רמת הזיהום ירדה או האם ניתן להפסיק את הטיפול (אם התוצאה חוזרת שלילית).
2. התייחסות לקנדידה כאל ישות בפני עצמה - הטיפול הוא לא בקנדידה אלא באדם שיש לו קנדידה. הניסיון להשמיד את הקנדידה בלי להתייחס למה שמסביב נידון לכישלון. הטיפול מורכב גם מההתייחסות למערכת החיסון, לרמות סטרס, לפינוי הטוקסינים, להשמדת הפטריה, לתופעות שאינן קשורות לקנדידה שיכולולת להפריע לריפוי וכמובן לגורם שהביא לקנדידה. כאשר מסיימים את הטיפול בקנדידה יש לנקוט באמצעים על מנת שלא תחזור ותתיישב שוב במעיים ובשאר חלקי הגוף. מגוון הסימפטומים משתנה בין מטופל/ת למטופל/ת ובהתאם גם הטיפול משתנה. אף פעם לא ניתן אותו טיפול בדיוק לשני אנשים שונים.
3. הקנדידה חזרה! זאת תלונה שכיחה כאשר מסיימים את הטיפול ללא בדיקת מעבדה שחוזרת עם תוצאה שלילית. מה שגורם לרוב הסימפטומים זה לא הפטריה אלא הטוקסינים שהיא מפרישה. כאשר הטוקסינים מתחילים להתפנות מהגוף כבר אז מרגישים יותר טוב. זה קורה הרבה לפני שהפטריה הושמדה. את הטיפול יש לסיים רק כאשר בדיקת המעבדה להימצאות קנדידה חוזרת שלילית.
4. דיאטת קנדידה קיצונית - העיקרון המרכזי של דיאטת קנדידה בסך הכל אומר: לאכול בריא. לפי זה ניתנות ההנחיות לביצוע. ישנם שינויים קלים בדיאטה בין מטופל/ת למטופל/ת, אבל הבסיס הוא זהה ומאחוריו עומד רציונל, ניסיון ומחקר.
5. דחיית הטיפול בגלל היריון או הנקה - ניתן לטפל בקנדידה גם בזמן היריון והנקה. דחיית הטיפול עלולה להימשך זמן רב ואיתו עלולה להיות החמרה נוספת במצב. חשוב לפנות לנטורופת/ית שמוסמכ/ת לטפל בקנדידה בזמן היריון והנקה. פירוט על הטיפול בזמן היריון והנקה.
6. פנייה לגורם מקצועי שאינו מוסמך לטיפול בקנדידה - לא כל מטפל מוסמך ספציפית לטיפול בקנדידה. יש לפנות לנטורופת/ית שעבר/ה הסמכה מקצועית לטיפול בקנדידה על מנת לקבל אבחון וטיפול יעיל בקנדידה.
אולי תתענייני גם ב: