בעבודות מחקר בחולים שסבלו ממחלת כבד כרונית, ושפורסמו ברוסיה, נמצא שיפור בתפקוד הכבד ובמצב החולים כאשר החליפו את החלבון מעולם החי לחלבון סויה.
מאמרים רבים מדגישים את חשיבות התזונה, הדלק האנושי, בהשפעתה על תפקוד הגוף ואיבריו. במחלה, כמו בחתונה, יש לרוב שניים. החולה וסביבתו החיצונית. את החולה אי אפשר להחליף. יש ביכולתנו להשפיע על מהלך המחלה, כמו על שמירת הבריאות, על ידי שינוי הגורמים החיצוניים, בעיקר על ידי שינוי המזון.
מוטב לו לרופא לנסות קודם שינוי דיאטטי, כגון סילוק מוצרי חלב פרה והחלפתם בחלבון מן הצומח, קודם שהוא רושם תרופות זולות או יקרות, עם מעט או הרבה תופעות לוואי, עד כדי סיכון חיי החולה.
חייבים לקחת לתשומת לבנו את המלצתו של הרמב"ם, שכתב לפני כ-800 שנה:
''וכן צוו הרופאים לכל רופא כי הוא, אם יוכל להנהיג החולי בשעור המזון לבד, לא ינהיג אותו ברפואה''.
קישורים לשאר חלקי הספר:
אלרגיה לחלב פרה ורפלוקס קיבתי - וישטי
מחלות כבד ותזונה
אולי תתענייני גם ב: