הערמונית היא בלוטה המפרישה את נוזל הזרע. היא ''חובקת'' את צינור השתן ונוטה לצמוח אצל הגבר המערבי המבוגר עד כדי הפרעה בהטלת השתן. הזיהום בדרכי השתן ועצירת השתן של המבוגרים נגרמים על ידי הערמונית המוגדלת. העניין שלנו בפרק זה אינו בהגדלת הבלוטה אלא בסרטן הערמונית.
שכיחות סרטן זה נמצאת בעליה בעולם המערבי ובארה''ב אובחנו ב-1999 179,000 מקרים חדשים! כדי לסבר את האוזן, מספר זה גבוה ב40,000 ממספר חולי סרטן המעי הגס המתגלים כל שנה בארץ זו.
מה הקשר של IGF-1 והגניסטאין לסרטן הערמונית?
בתרבית של תאי סרטן ערמונית תוספת IGF-1 משפרת את חיות התאים הממאירים ולא נותנת להם למות. אותו ההורמון גם מפריע ל''תרופות'' הכימותרפיות לבצע את ההרג המקווה בתאי הסרטן. בסקר שבדק רמות IGF-1 באוכלוסיה הכללית, נמצא כי בגברים עם ערכי IGF-1 גבוהים סבירות סרטן הערמונית היא פי 4 מאשר בגברים עם ערכים נמוכים, וכאשר בודקים את הנתונים לגבי גברים מעל גיל שישים, שכיחות הסרטן היא פי 7.9 !!! הסקר נעשה מספר שנים קודם אבחון הסרטן, כלומר רמות גבוהות בדם הן הסימן הטוב ביותר היום לסרטן ערמונית בעתיד. את רמות ה-IGF-1 ניתן להוריד בחיות ניסוי ע"י הקטנת כמות המזון. לגבי שינוי רמות הורמון זה בבני האדם לא נערכו ניסויים דומים עדיין.
בעבודת מעקב של כ-20 שנה ב-12,000 גברים מבוגרים בארה''ב נמצא כי צריכת כוס אחת של חלב סויה ליום מורידה את שכיחות סרטן הערמונית ב 70%. בארה"ב זה עשוי לחסוך 129,000 חולי סרטן ערמונית, כל שנה. זו עשויה להיות פגיעה בחלק מהמתפרנסים מחולים אלו בבתי חולים. גם למפעלים המייצרים את התרופות ''המתאימות'' תהיה ירידת הכנסות.
צלחת דגני בקר+חלב סויה כנגד סרטן ערמונית. הדוגמה הטובה ביותר לרפואה מונעת. חלב סויה, הטרי או העמיד, ומוצריהם, עלולים להחשב ל''אויב'' הרפואה המערבית, הבנויה על החולי.
יכולת הסויה להפריע לסרטן להתפתח ולשלוח גרורות ידועה מנסיונות רבים בחיות ניסוי ומסקרים אפידמיולוגים. השכיחות הנמוכה של גרורות סרטן הערמונית ביפנים היא תמיכה להנחה בדבר פעילות נוגדת סרטן של הסויה.
קישורים לשאר חלקי הספר:
אלרגיה לחלב פרה ורפלוקס קיבתי - וישטי
סרטן הערמונית
אולי תתענייני גם ב: