עזוב ת'עטינים שלי ! - רגישות לחלב פרה

Title Art

ד"ר קראייני, מזכיר האגודה לאלרגיה באונטריו, קנדה, המטפל בכל מגוון תופעות אלרגיה: נזלת, ברונכיטיס, אסטמה, דלקות עור, הפרעות במערכת העיכול ועוד, מדווח שלכל החולים שבטיפולו הוא ממליץ להימנע ממאכלי חלב למשך ארבעה שבועות. שבעים אחוז מהם מרגישים "פנטסטי", לפי דבריו, אחרי גמילה זו. שבעים אחוז מה"חולים" שלו לא נזקקים לתרופות. שבעים אחוז סבלו מהרעלה מזון ממושכת, הרעלת חלב ומוצריו. כמה חבל. כמה פשוט.

 

רגישות לחלב או אי סבילות לחלב או אלרגיה לחלב פרה הם ביטויים לפגיעה בתינוק או בילד (או במבוגר) על ידי מנגנונים שונים כתגובה לנוכחות חלבון עוין בגופם, חלבון שלא היה אמור להיות שם. התופעות האלרגיות לחלב נגרמות על ידי הפעלת מערכת "אזעקה" של הגוף האנושי. זו הדרך האישית להתריע מפני רעילות מזון שלא נועד לנו. אלא שעדיין רבים מהרופאים לא קולטים את הקשר בין התופעה לבין החלב, כמו שמתאר זאת ד"ר קראייני. אין ספק שנזקי החלב גדולים יותר בילדים או במבוגרים שאין להם אותו מנגנון רגיש ומתריע. הם לא מודעים למתחולל בגופם בהיעדר מערכת ההתרעה. מרבית המחלות הכרוניות הקשורות לנזקי החלב אינן מלוות באלרגיות קשות. בילדים שיפתחו בסופו של דבר סוכרת נעורים, שכיחות דלקות אוזניים תכופות, דלקות בדרכי נשימה והרגישות לחלב נמוכה יותר מאשר באוכלוסיית הילדים המערבית ה"בריאה".

 

אדם מבוגר אוכל ושותה לתומו מתוצרת חלב פרה. חלק מחלבוני החלב מגיעים למחזור הדם שלו. וכך בשבעים וחמישה אחוז מהמניקות, חלבוני פרה מסוימים מופיעים בחלב שלהן שמונה שעות אחרי שתית כוס חלב. לכן אין זה דבר נדיר שתינוק הניזון מחלב אם בלבד וסובל מכאבי בטן (הוא לא מדבר, אבל בכיו אומר הכל) מיציאות רכות או אף מדימום, כל מצוקתו חולפת יום אחרי שהאמא מפסיקה לאכול מוצרי חלב.

 

קשה לעכל את הרעיון כי אותם החלבונים ה"עוינים" של חלב הפרה המגיעים למערכת העיכול של האמא, חודרים ומסתובבים להם בדם האם, נקלטים על ידי תאי השד ומופרשים ישירות לפי התינוק הרעב. כך מצליח חלב האם ה "מועשר" בחלבוני חלב פרה להפוך תינוק מאושר לתינוק סובל. אותם ה"חומרים שלא מתאימים לנו" של חלב פרה שמסתובבים בדם האדם המבוגר אינם מעוררים ברוב המקרים את מערכת האזעקה האישית. וכך, בלא התרעה, בהשקט ובבטחה, הם מחוללים בגוף את הנזקים המצטברים שיפורטו בפרק על מחלות מבוגרים.

 

מה עושים אבא ואמא שיש להם רגישות יתר (אלרגיה) כלשהי ? על פי החשיבה הגנטית, ניתן לשער שגם התינוק יהיה אלרגי. מאמר מעניין מצביע כי הימנעות הנשים ההרות מכל מוצרי חלב במשך ההריון ואי מתן כל חלבון ממקור פרה לתינוק עד גיל שנתיים, מורידה את שכיחות האלרגיות בילד. בריאות היא המתנה הגדולה שניתן לתת לילד. חלב פרה אינו שייך לקבוצת המתנות.

 

בסקר שנעשה בדנמרק נמצא כי 2.2% מהילדים סובלים מבעיות מערכת העיכול בגלל חלב פרה. סקרים בעולם המערבי הכוללים תופעות כגון בעיות דרכי נשימה כחלק מרעילות החלב, מדברים על פגיעה ב 7% מהילדים. מאמר משנת 1998, בעיתון רפואי רציני -NEJM, מדווח על הבראת ארבעים וארבעה מתוך שישים וחמישה ילדים (68%) שסבלו מעצירות, קרע בפי הטבעת ודלקת בעור הישבן, בעקבות מעבר מחלב פרה לחלב סויה.

 

ניתן להתרשם מיכולת ההבראה של חלב סויה בחולים אלו, אבל יותר משחלב סויה עזר, הפסקת צריכת חלב פרה איפשרה את ההבראה. בכל רגישויות היתר, הפסקת מוצרי חלב הוא הטיפול היחיד. במרבית המקרים ה"מחלה המדומה" חולפת תוך ימים עד מספר שבועות. ההבראה בעקבות הפגיעה במעי הדק שמקורה בחלב פרה עשויה להימשך חודשים רבים אחרי הרחקת מוצרי חלב מפיו של הילד. ואם מישהו סקרן לדעת אם ניתן לגדל ילדים ללא מוצרי חלב, אשמח להצביע מזרחה ולרמוז על נסיון הסינים לגדל מליארדי ילדים סינים במשך אלפי שנים ללא חלב פרה. חלב פרה הוא המצרך האחרון הנחוץ לתינוק מערבי שהוריו שונאים ביקורים במיון ילדים, ביום או בלילה.

 

סוכרת הנעורים, לה הקדשתי הרבה שטח כתוב, היא דוגמה מעולה לפגיעה בלבלב על בסיס רגישות יתר. אני יודע שאלוהים לא תיכנן אלרגיה ומקורה בסך הכל בהתנהגות שאינה הולמת את תוכנית התזונה המקורית (בראשית א', כ"ט).

 

יש רמזים בספרות הרפואית כי גם חסר ויטמינים מסוימים ומגנזיום בתקופת ההריון תורמים להיפראקטיביות של התינוק והילד. חלב פרה דל במגנזיום. בנושא חלב והיפראקטיביות ארחיב את הכתוב בסוף הספר. 

 

קישורים לשאר חלקי הספר:

מבוא

הקדמה

חלב וחלב פרה

IGF-1

סויה

גניסטאין

נזקי חלב פרה לילדים

חלב פרה וחסר דם בתינוקות

רגישות לחלב פרה

חסר לקטאז

סוכרת נעורים

אלרגיה לחלב פרה ורפלוקס קיבתי - וישטי

הבריחה הגדולה - בריחת הסידן

מצוקת נשים

קטרקט

דימום מפי הטבעת

מחלות כלי דם ולב

סרטן - בקווים כלליים

סרטן השד

סרטן השחלה

סרטן הערמונית

גידולים אחרים

ALMOST THE END

על החיים בכלל

עבריינות ותזונה

ציסטות בכליות ותזונה

מחלות כבד ותזונה

אלומיניום וחלב פרה

סוף דבר

ספרות רפואית

 

על מחבר הספר - ד"ר אריה אבני

 

  

 

 

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art