מנה תאילנדית חריפה על בסיס חלב קוקוס - טעים!

Title Art
חזרה לאוסף הטעים, בריא ומשביע

טעים, בריא ומשביע

 

מנה תאילנדית חריפה מוכנה להגשה
חיתוך הירקות לפני הבישול
מחית קארי אדום וחלב קוקוס ללא תוספות

 

למה שווה להשקיע?

כי המנה הזאת טעימה בטירוף, ואפשר לאכול ממנה ללא הגבלה.

 

רכיבים:

בצל גדול

3 קישואים

3 גזרים

חצי כרובית קטנה

רבע כפית מלח

משחת קארי אדום (בתמונה)

תוספות נחמדות אבל לא הכרחיות: חצי כוס קשיו ו-10 עלי בזיליקום חתוכים.

 

דרך ההכנה:

1. חותכים את הבצל, הקישוא והגזר לחתיכות לא גדולות מדי ולא קטנות מדי (כמו בתמונה).

מטגנים את הבצל עם כף של שמן זית ואחרי 5 דקות מוסיפים את שאר הירקות (לא כולל הקשיו והבזיליקום).

מקפיצים את כל הירקות יחד עוד 10 דקות.

מוסיפים כף מחית קארי אדום ומערבבים היטב.

מוסיפים 500 מ"ל חלב קוקוס ורבע כפית מלח ומערבבים.

מניחים לכל התערובת להתבשל על אש בינונית עד שהירקות מתרככים (בערך רבע שעה).

כשהכל מוכן - מוסיפים את הקשיו והבזיליקום (לא חובה).

 

2. מבשלים כוס אורז מלא/לבן עם מעט מלח.

 

להגיש על מצע של אורז. מתאים במיוחד בימים קרים של חורף.

 

למי המנה מתאימה?

למטופלים שנמצאים בדיאטת קנדידה, לסכרתים, לרגישים לגלוטן, לצמחונים ולטבעונים, למי שתמיד קר לו, לאורחים שרוצים להרשים...

 

מה עוד:

המנה חריפה אבל לא מאוד. ככל שמוסיפים יותר ממחית הקארי האדום המנה תהיה יותר חריפה.

חלב קוקוס בפחיות הוא בדר"כ בתוספת של חוומרים משמרים, מייצבים, מעבים וכו'. ניתן להשיג חלב קוקוס בקופסא (בתמונה), נקי עם מים בלבד בחנויות טבע. 

 

זמן הכנה: רבע שעה (לא כולל הבישול עצמו).

 

 

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art