למה שווה להשקיע?
כדורי השוקולד הרגילים אינם מכילים כמעט רכיבים תזונתיים חיוניים ואפילו להפך. אכילתם גורמת למחסור בקבוצת ויטמיני B וזה לצד החסרונות הרבים (יש לפחות 50 שניתן למנות) של צריכת סוכר לבן. אני מאפשרת לילדים שלי לאכול ללא הגבלה את כדורי השוקולד האלו. הם כל כך משביעים שבדרך כלל אחרי ארבעה כדורים קטנים הם מפסיקים לאכול. הילדים מרוויחים פעמיים - הם לא מרגישים את המחסור במתוקים והם מרוויחים רכיבים תזונתיים שלפעמים לא ניתן למצוא בשום מזון אחר שילדים אוכלים: סיבים תזונתיים בכמות גבוהה, אבץ, מגנזיום, אשלגן, ברזל, זרחן, ויטמין E, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3,וסידן. בנוסף, כדורי השוקולד אינם מכילים גלוטן.
רכיבים:
2 כוסות שקדים/קשיו (אפשר גם לערבב בין השניים)
8 תמרים (מסוג מג'הול וכמה שיותר עסיסיים)
3 כפות קקאו/חרובים
2-4 כפות סילאן/מייפל/דבש (מתחילים בשתי כפות וטועמים. אם יש צורך, מוסיפים עוד).
כפית תמצית וניל (לא חובה)
דרך ההכנה:
טוחנים היטב במעבד מזון (מג'ימיקס) את השקדים/קשיו.
מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחון במעבד המזון.
טועמים ובודקים אם המרקם מספיק דביק ונוח כדי לעשות כדורים. אם לא, מוסיפים עוד תמר או שניים וטוחנים שוב.
עושים כדורים קטנים ומצפים בקוקוס או שמשאירים אותם ללא ציפוי בכלל.
מה עוד:
- ניתן לאכול את כדורי השוקולד מיד בסיום ההכנה, אבל הם הכי טעימים לאחר קירור של מספר דקות במקרר.
- מומלץ להשרות את השקדים/קשיו 6 שעות במים פושרים בכלי זכוכית. לאחר ההשרייה לפרוס אותם על מגש ולתת להם להתייבש. ההשריה במים מעלה את כמות הויטמינים ונוגדי החמצון בשקדים וגם מקלה על העיכול שלהם. עם זאת, גם ללא השריה הם בריאים במיוחד, לכן אני לא ממליצה להימנע מהכנתם של כדורי השוקולד רק מכיוון שהשקדים לא הושרו במים. עדיין הערכים התזונתיים שנמצאים בכדורי השוקולד הם עשירים במיוחד.
- לא לשכוח לשתות הרבה מים לאחר האכילה של כדורי השוקולד.
זמן הכנה: 20 דקות.
ההצלחה בקרב ילדים בכל גיל - מובטחת!