למה שווה להשקיע?
כי זה כיף גם ביום הולדת לאכול בריא וטעים. וזה באמת באמת פשוט.
טבעוני, ללא גלוטן, מתאים לנשים בהריון ומאוד מאוד משביע.
מתאים לתבנית רינג בקוטר 20 ס"מ.
שכבה ראשונה:
כוס וחצי שקדים
4 תמרים
2.5 כפות דבש
שתי כפות קקאו
טוחנים את השקדים היטב במג'ימיקס, מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחון.
משטיחים על תחתית התבנית.
שכבה שנייה:
כוס וחצי קשיו
2 כפות דבש/מייפל אמיתי
כף קקאו
כפית תמצית וניל
חצי כוס מים
שתי כפות שמן קוקוס
טוחנים קודם את הקשיו במג'ימיקס ואז מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לטחון.
שופכים מעל השכבה הראשונה, ושמים במקפיא בזמן שמכינים את השכבה השלישית.
שכבה שלישית:
כמו השכבה השנייה רק בלי הקקאו.
שופכים מעל השכבה השנייה ומקפיאים בזמן שמכינים את הסירופ.
סירופ שוקולד:
רבע כוס שמן קוקוס
רבע כוס ממרח שקדים
רבע כוס מייפל אמיתי
כף קקאו
מערבבים עם כף את כל המרכיבים, מעבירים לבקבוק פלסטיק לחיץ, וכותבים או מציירים מה שמתחשק.
כדי להכין את הסירופ צריך שהשמן קוקוס יהיה נוזלי. בקיץ הוא יהיה נוזלי אבל בחורף לא. פשוט לשים את הצנצנת של שמן הקוקוס בתוך קערה/סיר עם מים רותחים לכמה דקות.
בכל שלב, לטעום את התערובת שיצאה. אם לא לא מספיק מתוק - להוסיף דבש/מייפל, אם נוזלי מדיי - להוסיף קשיו.
לשמור את העוגה במקפיא. בערך חצי שעה לפני ההגשה להוציא מהמקפיא ולתת לה להפשיר לבד.
זמן הכנה: 20 דקות.