עוגיות שוקולד (קצת יותר) בריאות

Title Art
חזרה לאוסף הקינוחים טעימים טעימים טעימים

קינוחים טעימים טעימים טעימים

 

 

 

למה שווה להשקיע?

כי כל כך קל ופשוט להכין את העוגיות האלו והן מכילות הרבה סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ואפילו חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 ואומגה 6. הן ללא גלוטן ועוד לא נתקלתי בילד שלא אוהב אותן. אם גם ככה הילדים אוכלים ממתקים, אז עדיף ממתקים מהסוג הזה. תזונת ילדים (ומבוגרים) היא בדר"כ דלה בסיבים וברכיבים תזונתיים חשובים וזאת דרך מצוינת לנצל את השוקולד לטובתנו.

 

רכיבים:

2 חבילות שוקולד מריר

חצי כוס צימוקים שחורים קטנים

כוס תערובת של אגוזים וזרעונים גרוסים - אגוזי מלך/קשיו/שקדים/זרעוני חמניות/זרעוני דלעת (לא חייבים את כל הסוגים)

 

דרך ההכנה:

גורסים את תערובת האגוזים במעבד מזון (מג'ימיקס) או קוצצים היטב עם סכין.

מוסיפים את הצימוקים ומערבבים (התוצאה בתמונה השמאלית).

ממיסים את שתי חבילות השוקולד המריר (במיקרו או בתוך סיר קטן).

שופכים לתוך השוקולד את התערובת ומערבבים עד שהשוקולד מכסה את כל המרכיבים שבתערובת.

פורסים נייר אפייה על תבנית גדולה ועם כף מניחים על הנייר בכל פעם כמות קטנה מהתערובת.

מכניסים למקפיא ל-10 דקות והעוגיות מוכנות.

מומלץ לשמור במקפיא.

 

מה עוד:

זהירות! ממכר!

אומנם העוגיות האלו מכילות רכיבים מזינים אבל בכל זאת לא מומלץ להגזים. לא מדובר במזון בריאות נטו מכיוון שבכל זאת העוגיות האלו מכילות שוקולד וסוכר. הן רק אלטרנטיבה טובה יותר ומזינה יותר לממתקים התעשייתים.

 

זמן הכנה: רבע שעה.

 

ההצלחה בקרב ילדים ומבוגרים בכל גיל - מובטחת!

 

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art