1. הסוכר שנמצא בפירות הוא אינו מזיק. הפירות מכילים באופן טיבעי פרוקטוז, גלוקוז וסוכרוז ובזכותם טעמם של הפירות הוא מתוק. ארגון הבריאות העולמי מזהיר מפני צריכת "סוכר מוסף" זהו סוכר שמוסיפים למזון ולא מדובר על סוג הסוכר שנמצא באופן טיבעי בפירות. יש רשימה ארוכה של מחקרים שמראים את התועלת הבריאותית של אכילת פירות כמעט בכל כמות. שימו לב – בתעשייה משתמשים בפרוקטוז, גלוקוז וסוכרוז כדי להמתיק מוצרים תעשייתיים – במקרה הזה, הם אכן מזיקים כמו הסוכר הלבן המזוקק.
2. מנת פרי אחת (100 גרם) מכילה בסביבות 60 קלוריות, כך שפירות יכולים לעזור בתהליך הירידה במשקל כאשר הם משולבים בצורה נכונה בתפריט. אכילת פירות משפיעה בצורה חיובית על חיידקי המעיים, היא משביעה ועוזרת להתמודד עם החשק למתוק.
3. אנחנו רגילים להתייחס לפירות (ולירקות) כאל תוספת, נשנוש או קינוח אבל פירות הם מזון אידיאלי שיכול לשמש כארוחה שלמה. הם משביעים, מכילים מעט קלוריות ולכן אפשר (ומומלץ) לאכול הרבה מהם, עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון. שילוב יתרונות אלו לא ניתן למצוא באף מזון אחר.
4. ברוב הפירות היבשים שניתן למצוא בכל סופר יש חומרים שמוסיפים כדי שהפירות היבשים יראו יפים וישמרו לאורך זמן. חומצה גופריתית, סולפיט, טרטרזין, חומר הזגה, סנסט יילו ותוספת סוכר לבן עלולים לגרום לתופעות של אלרגיות, כאבי בטן וכאבי ראש ולכן אינם מומלצים. בכמויות גבוהות צריכת החומרים האלו עלולה לגרום לתופעות אפילו קשות יותר. אם בכל זאת החלטתם ליהנות מטעמם, אז מומלץ כמה שפחות. ניתן לקנות בחנויות טבע פירות יבשים ללא תוספות מזיקות. התמרים המיובשים הם חריגים מכיוון שלהם בדר"כ לא מוסיפים שום תוספת. איך יודעים אם מוסיפים ומה מוסיפים לפירות היבשים? קוראים את הרכיבים על גבי האריזה.
5. מה ההבדל בין פירות יבשים לפירות טריים? פירות טריים יכילו יותר ויטמינים ונוגדי חמצון מכיוון שחלק מהויטמינים נהרסים בתהליך הייבוש של הפירות. פירות יבשים יכילו יותר סוכרים אבל גם יותר סיבים תזונתיים ומינרלים (כאשר משווים 100 גרם פרי טרי ל-100 גרם פרי מיובש – השוואה באותו המשקל). בגלל תכולת הסיבים הגבוהה בפירות היבשים, חשוב לשתות מים כדי שהם יתעכלו בצורה טובה יותר.
נהניתם לגלות את יתרונות הפירות? תמשיכו לעקוב :-)
ענת טל - נטורופתית