הטיפול

Title Art

 

נטורופתיה = רפואה טיבעית

 

בעולם המערבי אנחנו רואים שהמחלות הן תוצאה של אורח החיים: תזונה לקויה, העדר פעילות גופנית, שינה לא מספקת, סטרס ועישון מסוגים שונים. לכן הטיפול הוא באמצעות שינוי כל אותם אורחות החיים שגורמים למחלות. 

 

הנטורופתיה היא אינה שיטה. זוהי דרך.

 

זוהי דרך טיפול שהוגדרה במערב, מבוססת מחקר ואינה מבוססת על אמונות ושיקויי קסמים. שינוי אורחות החיים כפעולה שמונעת ומטפלת במחלות שונות, הוכחה שוב ושוב במחקרים רבים.

 

בטיפול הטבעי מחפשים מהו שורש הבעיה. מטפלים בשורש ואז המחלה לא מופיעה יותר. הופעה של מחלות וסימפטומים הם הסימנים לכך שיש צורך בשינוי אורחות החיים. 

 

לכל אחד יש מערכת חיסון שמסוגלת להתמודד עם הנזקים ולתקן אותן. מערכת החיסון שלנו יכולה להתמודד גם עם כל זיהום שיופיע. אם כך, אז למה יש אנשים שלא מצליחים להבריא? מהסיבה שגורם המחלה עדיין נמצא, וגם אם מערכת החיסון מצליחה לתקן את הנזק, עדיין הנזק נוצר שוב ושוב. 

 

 

מה מרכיב את הטיפול?

בנטורופתיה מטפלים במחלות באמצעות שינוי אורחות החיים:

תזונה

פעילות גופנית

שינה

הפחתת סטרס

הימנעות מעישון

 

צמחי מרפא ותוספים הם חלק שולי בטיפול. בסיס הטיפול הוא השינוי באורחות החיים. התוספים הם רק תוספת בעת הצורך. עוד לא המציאו תוסף או צמח שיכול להחליף תזונה נכונה, פעילות גופנית או שינה טובה. עדיין לא קיים תוסף שיכול לצמצם או לבטל את הנזק של הסטרס או של העישון. 

 

אוכל, מזון, מזין, מאוזן וטעים

זה כבר ידוע שתזונה יכולה לגרום למחלות קשות אפילו עד כדי מוות (סרטן, התקפי לב, שבץ וכו'). באופן מפתיע, פחות ידועה ההשפעה של התזונה על מחלות ותופעות "קלות" (=לא מסכנות חיים) כמו מיגרנות, דיכאון, כאבי מחזור, תופעות גיל המעבר, דלקות פרקים, כאבים בנרתיק, דלקות בדרכי השתן, עייפות ואפילו מחלות חורף! האם האוכל שאנחנו צורכים הוא החבר הכי טוב שלנו או האויב הכי גדול? השאלה הזאת מופנית אליכן. זוהי שאלה של החלטה. ניתן לגייס את האוכל לצידנו או להפנות אותו נגדנו. אחרי שלוקחים את ההחלטה להפוך את האוכל למקור לחיים בריאים רק צריך ללמוד איך. בתיאוריה לעיתים הדברים נראים ברורים ופשוטים אבל צריך לדעת איך ליישם זאת בפועל.

 

אוכל, אוכל ועוד אוכל

איזה מזל שרוב האנשים אוהבים לאכול. לא סתם קיים הצירוף המוכר: "תיאבון בריא". להיות עם תיאבון זה בריא. ביש מזל הוא שהאוכל שאנחנו בדרך כלל אוהבים לאכול זה לא בדיוק המתכון לבריאות מיטבית. הבשורה הטובה היא שזה בהחלט יכול להשתנות. ניתן לגרום לגוף לרצות לאכול בריא, לחשוק במזונות בריאים ולא להתעניין במזון שגורם לנזקים בריאותיים. לא מדובר בקסמים ובכישופים, אלא בכמה צעדים הגיוניים ועקביים במסלול הנכון לבריאות. 

 

פעילות גופנית

גם אם מאוד משתדלים, לא ניתן להתעלם מתרומתה של הפעילות הגופנית להשגת בריאות. הרתיעה מביצוע פעילות גופנית מוכרת לי היטב. הסיבות להימנעות מההרגל המצוין הזה הן מגוונות. אגב, עצלנות היא לא אחת הסיבות. לא זכור לי שמעולם נתקלתי במישהו עצלן. פגשתי אנשים עייפים, כאלו שאין להן זמן, שלא מרגישים נוח עם הגוף, שלא אוהבים להזיע, עם מחלות שונות וכל אלו ועוד, הם שגרמו להימנעות מהמפגש עם הפעילות הגופנית. לא העצלנות. הסיבות מגוונות והפיתרונות מגוונים גם הם. פעילות גופנית יכולה להפוך מפעילות של סבל לתחביב של ממש. התוצאות לא מאחרות להגיע ולעודד. היום, הבחירה להתחיל לבצע פעילות גופנית היא קלה מתמיד. האפשרויות מגוונות, ומדריכי הכושר עובדים קשה כדי שהמתאמנים שלהם יהנו במיוחד מהאימונים ויחזרו אליהם שוב ושוב. השינוי של אורח החיים לא חייב להתרחש בבת אחת. כל דרך מתחילה בצעד אחד בלבד.

 

שינה 

לישון זה חינם, זה נגיש, פשוט ובנאלי כל כך שיש לנו נטייה להתעלם מההשפעות של שינה טובה.

אנשים מוכנים להשקיע אלפי שקלים בתרופות לפני שישקיעו בשינה טובה. מחקרים מצאו שאנשים עם חסך בשינה חולים יותר, וסובלים יותר מהשמנת יתר, מחלות לב, כולסטרול גבוה ודלקתיות.

בזמן השינה כשהגוף נח, יש הזדמנות למערכת החיסונית לתקן, להתחדש ולהתחזק. ככל שהשינה תהיה איכותית יותר ומספקת, כך מערכת החיסון תתפקד יותר טוב. היא קריטית לבריאות הפיזית ולא פחות חשוב גם לבריאות הנפשית.

 

מצב נפשי ומנטלי

כמה היה פשוט אם היינו יכולים לטפל רק בגוף ולהתעלם מכל השאר. המחקרים בעולם המדעי לא יעזרו לנו בעניין. אם הייתה לנו תחושה שהמצב הנפשי והמנטלי משפיע לנו על הבריאות, לא מדובר רק בתחושה, אלא בעובדה שהוכחה במחקרים. סטרס נפשי, משברים, בלבול, דיכאון או סתם מצב רוח רע וכעסים מתמשכים מכרסמים בבריאות לא פחות מהרגלים פיזים שמזיקים לנו. על מנת לצאת לדרך של שינוי באורח החיים חייבים לקחת בחשבון את האדם שמאחורי השינוי הזה. ההתייחסות לתכונות של האדם, יכולות, רצונות, הרגלים, העדפות, תחושות ורגשות הן חלק בילתי נפרד מהרכבת תכנית טיפול מוצלחת ואפשרית ליישום עבור אותו אדם.

 

צמחי מרפא

ישנם למעלה מ-400 צמחי מרפא מערביים (ברפואה הסינית משתמשים בצמחים אחרים – סינים).

 

לטובת הטיפול אני משתמשת רק ב-150 צמחי מרפא שעונים על הקריטריונים הבאים:

- צמחי מרפא בטוחים לשימוש.

- צמחי מרפא ללא תופעות לוואי.

- צמחי מרפא שאינם ממכרים.

- צמחי מרפא שהוכחו במחקרים כיעילים.

 

ישנן תרופות שמופקות מרכיבים שנמצאים בצמחי מרפא. על מנת להפיק את התרופה, מבודדים רכיב אחד מתוך הצמח. הבידוד של אותו רכיב מתוך המכלול של הצמח הוא זה שעלול לגרום לתופעות לוואי ולנזקים בריאותיים בנטילת אותה תרופה. אחד היתרונות של צמחי המרפא הוא שנוטלים את הצמחים עם כל מרכיביהם.

 

עוד:

- צמחי מרפא לוקחים לזמן מוגבל. ניתן להפסיק ליטול את הצמחים כשמבריאים.

- ניתן ליטול צמחי מרפא יחד עם תרופות קונבנציונליות. יש לדווח לנטורופת/ית על כל תרופה קונבנציונלית שנוטלים או שמתכוונים להתחיל ליטול על מנת שיוכל לבדוק אם השילוב של הצמחים עם התרופות מתאים ואינו מסכן את הבריאות.

 

עליי ועליך, עלינו הנשים

כאשר את ואני או כל אישה אחרת סובלות ממחלה או תופעה גופנית מעיקה ומתמשכת, כנראה שרק הנשים בסביבתנו יוכלו להבין באמת את המשמעות של הדבר הזה. את ההשפעה על התפקוד שלך, על התפקיד שלך, על סדר היום, על היכולת שלך לקיים את המחויבויות שלך, ואיך שאת עלולה לראות את עצמך וגופך בצורה אחרת. מבחינה גופנית ונפשית נשים בנויות אחרת מגברים ועל כן צריכות לקבל את הטיפול המתאים ביותר עבורן. במיוחד כשמדובר לעיתים בתופעות גופניות שקשה לדבר עליהן ועל המשמעויות שלהן עם כל אחד.

 

מתי הזמן הנכון לפנות לטיפול נטורופתי?

  • אם הופיעה אצלך מחלה והיא לא חולפת מספר שבועות חודשים או שנים.
  • כשחלית במחלת חום שאמורה לחלוף תוך 3-7 ימים אבל עברו כבר שלושה שבועות ואת עדיין סוחבת.
  • כשאת מרגישה שלרפואה אין פתרונות טובים מספיק עבורך.
  • אם מישהו אמר לך: אין מה לעשות, ככה זה, תחיי עם זה, זה לכל החיים – וזה לא מתאים לך ואת רוצה לבדוק האם זה נכון.
  • אם את מקבלת טיפול רפואי וחשוב לך לקבל גם טיפול טבעי כדי לשפר את סיכוייך להבריא.
  • אם את מרגישה שכל אנשי המקצוע שפנית אליהם הרימו ידיים במקרה שלך.
  • אם את רוצה להבין יותר טוב את המצב שלך, כדי שתוכלי לטפל בעצמך.
  • אם תרופות קונבנציונליות גורמות לך להרגשה רעה ואת רוצה להחליף אותן בתרופות טבעיות.

 

בכל שאלה, צרו אתי קשר בנייד/וואטאפ ואחזור אליכם בהקדם. 

 

ענת טל

054-4405502

פייסבוק: הסודות של ענת

לקביעת פגישה: מרפאת פנדה 08-8564646 שלוחה 0

 

רפואה טבעית - נכון ולא נכון